HomeOver MijMuziekContact

 

 

 Biografie

 
  
Het Nederlandse lied werd hem met de paplepel ingegoten. Aangezien Mike gezegend is met een hele warme, mooie, volle klank in
zijn stem besloot Mike na aanmoediging van dierbaren en vrienden hier wat mee te doen...
Inmiddels heeft de in Enschede woonachtige sympathieke levensliedzanger Mike van Dijk al meer dan 10 jaar voor diverse releases
van singles gezorgd, en heeft inmiddels zijn 4e album op naam staan.
* Wie Mike hoort en aan het werk ziet zal opmerken dat hij naast zijn goedverzorgde uiterlijk en spontaniteit, de zaal binnen no time mee heeft met zijn fijne en vooral heel hoog "meezing gehalte" sound. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de "oude klassiekers" "Donna Carmela Gonzales", "Adios Maria" en "Ga" in een nieuw jasje gestoken. Maar ook het nummer waar het destijds allemaal mee begon "Verloren tijd" van het gelijknamige album welke Mike als eerste uitbracht in 2004.
2004:
Het debuutalbum van Mike met het naar het nummer vernoemde album "Verloren tijd".
Vele bekende namen als tekstschrijvers o.a Manfred Jongenelis, die vele bekende hits op zijn naam heeft staan en niet meer is weg te denken uit de muziekwereld! Gewoon weer een cd waar we met recht kunnen zeggen...HEERLIJK HOLLANDS!
2005:
"Ik kan niet zonder jou" het tweede album van Mike. Met vele prachtige ballads zoals het nummer "Ik ben zo veranderd", maar ook zeker erg mooie en swingende up tempo nummers zoals "Met lege handen" en "Jij bent van mij" Ook een gezellige wals is terug te vinden op dit album..."Ik draai er niet om heen".
2007:
"Ik ben er voor jou" het derde album van Mike. Mike verteld hierover “Liedjes met gevoel, ieder liedje heeft een verhaal en
is mij op het lijf geschreven. ”Met dit album keer ik terug naar mijn muzikale roots, Het voelt goed”.
* Dan breekt er een periode van stilte aan voor Mike op cd-gebied, de bekende stilte voor de storm. Mike komt terug en hoe?! Hij legt voor zichzelf de lat hoog en werkt samen met namen als Waylon van der Heijden en Manfred Jongenelis. Maar schrijft zelf ook teksten voor zijn nieuwe album "Zonder te blikken of te blozen" o.a "Ga jij maar lekker naar die ander" en "Oh, luister toch".
2014:
Voor het vierde album van Mike "Zonder te blikken of te blozen" opgenomen in de studio van Waylon v.d. Heijden
is alles uit de kast getrokken van de beste sessiemuzikanten, koorwerkers tot aan de mastering. Successingles  "Ga jij maar naar die ander" uit 2012, "Oh luister toch" uit 2013 zijn ook te beluisteren op dit album net als sfeervolle meezingers als "Ga" en "Adios Maria" Kortom een album waar de liefhebbers een hoop plezier aan beleven.
Inmiddels kunnen we de eveneens sucsesvolle singles "Zolang jij maar van me houd", "Nog een laatste kus"  en "Donna Carmela Gonzales" aan het rijtje toevoegen. Welke net als Mike zijn eerder uitgebrachtte singles door de vele  airplay goed zijn opgepakt door de Nederlandse als ook de Vlaamse radiozenders.
In het land is Mike geen onbekende meer met zijn optredens, en staat veelvuldig en met heel veel plezier in the  spotlights, ook geeft hij regelmatig een interview aan radiozenders.
Mike van Dijk heeft zijn voetsporen zeker verdiend in de artiestenwereld, maar we gaan zeker nog veel meer van hem zien en horen!
Bron: www.mikevandijk.nl